Blog

Utólagos falszigetelés, vízszigetelés injektálás, acéllemezes szigetelés.

Ezt a blogot abból a célból hoztam létre, hogy megosszam a tapasztalataim amit 22-évnyi építőipari tapasztalatból szereztem. Természetesen videókat írásokat fogok közzé tenni mindent ami az utólagos vízszigeteléssel kapcsolatos. És természetesen lehetőség lesz minden íráshoz hozzászólni vagy akár kérdezni is. És ahogy időm engedi minden kérésre kérdésre választ fogok adni ami az utólagos szigeteléssel kapcsolatos.

Injektálásos falszigetelés, injektálás vélemény:

Az injektálás más néven vegyi falszigetelés mára ez a utólagos szigetelési eljárás a legelterjedtebb. És talán egy kicsit el is gondolkodtató hogy miért. A válasz szerintem egyszerű azért mert ezt a szigetelési eljárást ha tisztességesen végzi el a kivitelező, akkor hiba nélkül elvégezhető injektálással az utólagos falszigetelés.

Természetesen sok tényezőtől függ mint bármilyen más munka. Szerintem amiért 100%-os a mérlegünk azt a professzionális modern gépeinknek és szakmai tudásunk és tapasztalatainknak köszönhetjük. Ezt szoktam is hangsúlyozni hogy nem mindegy hogy dolgoztatunk, vagy mi a saját kezünkkel végezzük el az injektálást. Hogy miért fontos ez a szempont ? Azért mert így nyugodt szívvel veszem fel a munkadíjat tudom hogy minden furat megfelelő mélyen és távolságra van. És a furatokban megfelelő mennyiségben került bele az injektáló anyag. Röviden ez a mi titkunk 🙂

Nagyon sok cég úgy dolgoztat hogy szinte havonta “cseréli” embereit, és így bizony joggal merül fel bennem az a kérdés. Biztos hogy kellően fel vannak készülve szakmailag ? Szerintem nem. Azt azért szeretném leszögezni hogy ez a én magán véleményem.

Injektálás

Acéllemezes szigetelés vélemény tapasztalat:

Az egyik kedvenc szigetelési eljárásom volt, és persze akkor még a nyomás alatti injektálás “gyerekcipőben” járt. Nagyon látványos az acéllemezes szigetelés és ez a technológia a legkönnyebben eladható. Az emberek nagy többsége még mindig az acéllemezes szigetelést szeretné rendelni. Amit bátran ki merek jelenteni hogy az acéllemezes szigetelés a maga idejében a legjobb utólagos szigetelési eljárás volt. De mára idejétmúlt.

Hogy miért nem ajánlom?

Például belső falaknál is el kell végezni a szigetelést 10-20cm-es falaknál szinte lehetetlen mivel, darabokra hullana a fal. A túl vastag falazat pedig azért nem ideális mert egyszerűen nem megy be a lemez a fugába (futó kötő téglasor) miatt. Ezért nem is szoktam a szigetelés ezen formáját ajánlani. Hiszen egy családi háznál különböző falvastagságok vannak. És nagyban nehezíti a kivitelezést az is ha az adott ingatlant lakják.

De sajnos még mind a mai napig amikor ezt közlöm a telefonban akkor hitetlenkedve fogadják. Az szokott lenni a válasz hogy azért nem jönne ki megpróbálni hátha 🙂 persze a válaszom minden esetben az hogy nem. Mivel teljesen felesleges volna megpróbálnom. Idő és pénzpocséklásnak tartom.

Acéllemez szigetelés
Acéllemezes szigetelés

Ha kérdése észrevétele van vegye fel velünk a kapcsolatot.

>>Ugrás az oldal tetejére.<<

Blog
4.7 (94.03%) 144 szavazat